Helgatun leirstad og kapell

Fra Norges Kirker

Revisjon per 27. okt. 2020 kl. 14:57 av Kjartan (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk


Denne artikkelen er hentet fra bokprosjektet «Norges kirker». Artikkelen blir derfor ikke oppdatert eller endret. Enkelte artikler er ikke fullført. Referanse til artikler som er publisert i bokform, finnes nederst på siden.Anne Marta Hoff

Bakgrunn

På den privateigde leirstaden Helgatun i Myrkdalen i Voss kommune er det eit rom vigsla til kyrkjeleg bruk. Bygningen vart oppført i 1968.

Bygning

Rommet har vegger med låge vindauge i belte etter langsidene. Endveggen mot vest har faldevegger mot resten av bygningen, endeveggen i aust har gavl mot aust med overlys i gavlfeltet. Slakt saltak kviler på dragarar over sideveggene og dragarar over tverrgåande bjelkar i aust og vest. Aust for den austre av bjelkane er altarrom med opphøgd golv og frådelte siderom. Altarrommet kan skiljast frå ved portierer.

Interiør

Kapellet har overlys over altardelen. Altar i form av eit bord står mot austveggen. Framfor det opphøgde steget står eit mindre bord. Kasseforma preikestol på nordsida framfor steget. Piano på sørsida. Sitjeplassar i form av enkle, stoppa karmstolar. Klokke i mønet på austsida av kapellrommet.