Forskjell mellom versjoner av «Mal:Siste artikler2»

Fra Norges Kirker

Hopp til: navigasjon, søk
(Ny side: <!-- Mal "siste artikler2" som refereres fra forsiden--> <table border=0 cellspacing="10" width=800px> <tr> <td colspan=3 valign=top > </td> </tr> <tr> <td valign=top > [[Fil:Farnes...)
 
Linje 14: Linje 14:
 
<tr>
 
<tr>
 
<td  valign=top >
 
<td  valign=top >
[[Fil:Farnes_kyrkje,_sørfasade,_AMH_2009.jpg|200px|link=farnes_kyrkje]]
+
[[Fil:Vikøy,_kyrkja_sett_frå_sørvest,_AMH_2007.jpg|200px|link=Vikøy_kyrkje]]
 
</td>
 
</td>
 
<td valign=top>
 
<td valign=top>
'''Farnes kyrkje'''<br>
+
'''Vikøy kyrkje'''<br>
Farnes kyrkje er den første kyrkja i tettstaden Øvre Årdal. Ho vart teken i bruk i 1970 og er ei arbeidskyrkje teikna av Arnstein Arnebergs arkitektkontor. Den første kyrkjegarden på staden vart teken i bruk i 1898. Øvre Årdal sokna tidlegare til Årdal kyrkje, men på grunn av den store auken i folketalet, vart det oppretta ei interimskyrkje på Ungdomsheimen før det var bygt kyrkje. Kyrkja er orientert med altaret i aust og bryt med retningane i den kringliggjande bygningsmassen.
+
tekst
 
</td>
 
</td>
 
</tr>
 
</tr>

Revisjonen fra 19. feb. 2021 kl. 13:33Vikøy, kyrkja sett frå sørvest, AMH 2007.jpg

Vikøy kyrkje
tekst

Årdal kyrkje, austfasade, AMH 2009.jpg

Årdal kyrkje
Stavkyrkja var av den mangesøyla, treskipa typen ein finn i Sogn og Valdres. Ho hadde seks søyler på kvar side og to mellom hjørnesøylene på kvar kortside, i alt 16. Det var same avstanden mellom søylene, med unntak av på austre kortside der mellomsøylene var trekte ut mot hjørna. Ei ekstra søyle kvilte på tverrbjelke over koropninga.