Norges Kirker:Om

Fra Norges Kirker

Hopp til: navigasjon, søk

Norges Kirker på nett er et samarbeidsprosjekt mellom NIKU Norsk institutt for kulturminneforskning og KA Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon.

Samarbeidsprosjektet mellom NIKU og KA gikk i gang i 2011 og den nye versjonen av norgeskirker.no kom på luften i mai 2012. NIKU har redaksjonelt og faglig ansvar, og KA har ansvar for webredaksjonelle forhold og drift.

Målet er at fagstoffet i Norges Kirker skal bli bevart og tilgjengeliggjort for forskere og allmenheten i dag og for fremtiden. Nettløsningen publiseres i en wiki, som gir brukere tilgjengelighet og oversikt, med søkefunksjoner, kategoriseringer og god bildeoversikt.

Artikler fra før 2003 ble opprinnelig trykket i bokform. I 2005/2006 ble Norges Kirker første gang publisert på nett. Artikler som er skrevet etter 2003 er kun publisert på nett. Samtlige artikler fra første webutgave er inkludert i ny webløsning.

Artiklene fra bokverket ble scannet og gjort tilgjengelige i det første nettprosjektet. Bildene og bakgrunnsstoffet fra bokverket er foreløpig ikke lagt ut.


Prosjektgruppe

Prosjektgruppen for wikiprosjektet Norges Kirker består av Anne Marta Hoff (NIKU), Elisabeth Andersen (NIKU), Cathrine Lillo-Stenberg (KA) og Kjersti Kambestad (KA).

Styringsgruppe

Styringsgruppen består av Leidulf Mydland (NIKU) og Oddbjørn Sørmoen (KA).

Les mer om historien bak Norges Kirker